1,2 kg. everzwijnragout
2 uien
Bakboter
1 eetlepel mosterd
2,5 dl. triple bier (voorbeeld: Karmeliet of De Koninck tripel)
1 takje tijm
1 laurierblaadje
250 gr. spuitjes (liefst kleine)
1 bosje raapjes wortelen
2 eetlepels bloem
1,5 dl. room


Pel de uien en snijd ze in blokjes.
Bak het vlees aan in de bakboter.
Voeg de ui toe en breng op smaak met pezo.
Voeg de mosterd, het bier, de tijm, de laurier toe en laat gedurende 1u30 min zacht sudderen.
Maak de spruitjes schoon en kook ze beetgaar in gezouten water.
Maak de raapjes en de wortelen schoon en snijd ze in kleine blokjes.
Kook ze beetgaar in gezouten water.
Neem het vlees uit de pan.
Doe een eetlepel boter en 2 el bloem in een pan en maak een roux.
Voeg de room bij de saus in de pan en bind ze met de roux.
Breng op smaak met pezo.
Voeg het vlees en de groenten bij de saus en laat nog enkele minuutjes zacht sudderen. Serveer met gekookte aardappeltjes of verse kroketjes.