1 kalkoengebraad
1 braadzak
Beetje water + olie
Gedroogde kruiden
1 blik Tonno Rio Mare all'olio di oliva
1 handvol kappertjes
2 handvol rucola
250 gr. ricotta kaas


Hak de mengeling gedroogde kruiden in een vijzel fijn.
Wrijf de kruiden over en rond het kalkoengebraad.
Kruid met peper en zout.
Korst het gebraad even aan in een pan met wat olie.
Doe het gebraad in de braadzak en vul met een beetje olijfolie en water.
Het gebraad moet mooi zwemmen in de vloeistof.
Verwarm de oven op 180° en bak het gebraad gedurende 45 minuten.
Bereid intussen de tonnato saus: hak de rucola met de kappertjes fijn, voeg de tonijn toe, meng even voorzichtig, voeg zout en peper en de ricotta toe.
Meng alles tot een mooie saus.
Zet deze opzij.
Als het gebraad klaar is, neem het uit de oven.
Haal het uit de braadzak.
Snij in fijne plakjes en schik deze op een bord.
Doe enkele vlokjes saus over het gebraad.
Serveer met de risotto en de rest van de tonnato saus.