1 vel bladerdeeg
2 kg. verse spinazieblaadjes (jonge)
Half kopje olijfolie
3 sjalotten, fijngehakt
2 lookteentjes
Pezomu
600 gr. Fetakaas
2 bosjes dille
20 cl. volle room
2 eieren
1 eierdooier (om te bestrijken)
Zwarte olijven


De spinazie wassen en laten uitlekken.
De olie in een pan verhitten, sjalotten en look glazig fruiten.
Spinazie toevoegen en enkele minuten laten stoven.
Goed laten uitlekken en afkoelen.
Het mengsel dan in een kom doen en kruiden.
De kaas in blokjes snijden.
Een beetje opzij houden voor garnituur.
De dille hakken en met de kaasblokjes bij de spinazie voegen.
De room met de eieren kloppen en met de massa mengen.
Het bladerdeeg in een taartvorm leggen en de overtollige rand afsnijden.
De vulling gelijkmatig op de taartbodem verdelen en gladstrijken.
Deegreepjes snijden van 1 cm en als een rooster op de vulling leggen.
(deze reepjes snijden we uit de overtollige rand)
Garneren met de rest van de kaasblokjes en de olijven.
Bestrijk met de geklopte eierdooier en bak in een voorverwarmde oven van 200°, ongeveer een uurtje.
Kan koud of warm geserveerd worden.